Zin en onzin over tablets op school

Home/Nieuws/Zin en onzin over tablets op school

Zin en onzin over tablets op school

mobiel-printen-tabletDe tablet verovert langzaam het klaslokaal. 10 jaar geleden woedden er heftige discussies over de leus: ‘Alle computers de school uit’.

Wie kon vermoeden dat dit nog eens het adagium zou worden van de ict-voorhoede? Die zegt tegenwoordig aan het eind van de dag tegen de leerlingen: ‘Alle computers de school uit … je hebt je tablet straks nodig voor je huiswerk en vergeet niet hem morgenochtend weer mee te nemen.’

En de critici van nu scharen zich achter een nieuwe leus: ‘Niemandwijs met een tablet’ en ‘stel jonge kinderen zo min mogelijk bloot aan computers’. De discussie tussen voor en tegenstanders is volop gaande, maar deze discussie helpt het onderwijs niet om een goede beslissing te nemen over het al dan niet inzetten van de tablet in hun onderwijs. Voor Kennisnet is dit aanleiding om de belangrijkste inzichten over zin en onzin van computergebruik, en met name van tablets, op een rij te zetten.

Lees het gehele artikel op kennisnet.nl

Meer informatie
Wilt u meer informatie over mobiel en betaald printen in een Bring Your Own Device omgeving? Neem direct contact met ons op.

2017-05-22T12:31:39+00:00 juni 21st, 2013|Categories: Nieuws|