Were Di gebruikt mobiele printoplossing EveryonePrint

Home/Nieuws/Were Di gebruikt mobiele printoplossing EveryonePrint

Were Di gebruikt mobiele printoplossing EveryonePrint

Scholengemeenschap Were Di Alle nieuwe leerlingen in de onderbouw van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard werken sinds vorig schooljaar met een laptop. Ze gebruiken het apparaat tijdens de les. Om dat goed te ondersteunen is in alle gebouwen en op het schoolterrein een draadloos netwerk beschikbaar.

Loet van Haperen: “Als je leerlingen laptops geeft moet je zorgen voor een goede mobiele printoplossing”

De printfaciliteiten zijn uitgebreid met mobiel printen. ICT-coördinator Loet van Haperen en hoofd facilitaire zaken Henk van Gastel zijn hiervoor samen verantwoordelijk. “Dat mobiele devices hun intrede in het onderwijs doen zien wij al een paar jaren aankomen. Het onderwijs evolueert in de loop van enkele jaren naar een meer digitale onderwijsvorm. Wij zorgen ervoor dat we die ontwikkeling zo goed mogelijk ondersteunen en dat er geen technische belemmeringen zijn.”

EveryonePrint
Met de komst van de laptops moest er ook mobiel via het wifinetwerk geprint kunnen worden. Loet van Haperen heeft de verschillende oplossingen in de markt vergeleken en kwam tot de conclusie dat EveryonePrint van Xafax, het meest gunstig uit de bus kwam. De installatie van het systeem was eenvoudig en snel.

Eenvoudig mobiel printen
Het afdrukken vanaf een mobiel apparaat is heel eenvoudig. Een leerling gaat naar een webportal, meldt zich aan met zijn educatief account en stuurt zijn printopdracht op. Daarna kan hij die opdracht bij elke willekeurige multifunctional in de school ophalen. “Zodra de leerling zich bij een printer identificeert met zijn pas komt zijn opdracht uit die printer rollen en worden de kosten van zijn tegoed gehaald.”

Altijd en overal printen
Were Di heeft ervoor gekozen om de webportal voor mobiel printen ook buiten de school toegankelijk te maken. Dat wordt vooral door docenten veel gebruikt. Die sturen in het weekeinde alvast proefwerken naar de printer en halen die maandagochtend op.

Aanrader voor het onderwijs
Richting scholen die belangstelling hebben voor een mobiele printoplossing is Loet van Haperen is enthousiast over EveryonePrint in combinatie met de betaaloplossing van Xafax. “Leerlingen en medewerkers maken er honderden keren per week gebruik van en ik krijg eigenlijk nauwelijks klachten. Wij waren één van de eerste scholen in Nederland die ermee gingen werken. Dat verklaart dat we wat aanloopproblemen hebben gehad, maar nu draait het stabiel en – niet onbelangrijk – deze oplossing is verreweg het goedkoopst. Ik zou het andere scholen zeker aanraden.”

Meer informatie
Wilt u meer informatie over mobiel printen met EveryonePrint? Neem direct contact met ons op.

2017-05-22T12:31:39+00:00 oktober 7th, 2013|Categories: Nieuws|