Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden over EveryonePrint

Home/Nieuws/Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden over EveryonePrint

Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden over EveryonePrint

Sinds februari 2013 werkt Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden (OZHW) met EveryonePrint,  als oplossing voor mobiel printen vanaf OZHW-Walburg-Collegeelk device.

Iedereen kan afdrukken
OZHW is op bescheiden schaal bezig om het Bring Your Own Device principe in het onderwijs te integreren. Op alle scholen staat het iedereen vrij om een eigen apparaat van huis mee te nemen. Dat gebeurt op bescheiden schaal.

Op de school in Ridderkerk is in schooljaar 2011-2012 een pilot gedaan met een aantal brugklassen. Die kinderen hebben allemaal een laptop gekregen, deels ter vervanging van de schoolboeken.

Bring Your Own Device
Die proef is geslaagd en met ingang van 2012-2013 kregen alle brugklassers zo’n laptop, wat betekent dat daar 300 leerlingen met een eigen device rondlopen (byod). Totdat het nieuwe betalingssysteem van Xafax in februari in gebruik werd genomen konden die leerlingen geen afdrukken maken. Maar nu wel. “Wij gebruiken daarvoor EveryonePrint. Daarmee kun je via een webpagina vanaf elk device, dus ook een smartphone, een document het systeem inschieten en het vervolgens met de Mifare-schoolpas bij een multifunctional afdrukken.”

Over OZHW
Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden bestaat uit vijf scholen met in totaal 4.500 leerlingen in Barendrecht, Ridderkerk, Lekkerkerk en Zwijndrecht. Wat betreft de identiteit en de onderwijsvorm hebben de scholen een grote mate van vrijheid, maar in de ondersteuning wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de schaalgrootte door centraal een aantal dingen te regelen. Dat betreft met name inkoop, personeelszaken, financiën en ICT.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over mobiel printen met EveryonePrint? Neem direct contact met ons op.

2017-05-22T12:31:40+00:00 mei 21st, 2013|Categories: Nieuws|