IDC: Wereldwijd minder geprint, mobiel printen groeit snel

Home/Nieuws/IDC: Wereldwijd minder geprint, mobiel printen groeit snel

IDC: Wereldwijd minder geprint, mobiel printen groeit snel

idc-mobiel-printenEr wordt wereldwijd minder geprint, maar niet veel minder. Mobiele apparaten en opkomende markten zorgen ervoor dat er jaarlijks ongeveer 3 biljoen pagina’s worden geprint.

Het wereldwijde printvolume daalde volgens nieuw onderzoek van International Data Corporation (IDC) in 2012 met 1,5% ten opzichte van 2011. Ondanks deze daling wordt er in de wereld vooralsnog nog flink geprint waarbij IDC verwacht dat het wereldwijde printvolume voorlopig gelijk zal blijven.

Mobiel printen
Hoewel ontwikkelde markten minder printen en het printvolume gelijk wordt gehouden door opkomende markten is er wel een stijgende lijn te zien in printen via mobiele apparaten. Uit IDC onderzoek blijkt dat mobiel printen jaarlijks toeneemt en in 2015 meer dan 50% van de zakelijke gebruikers mobiel printen in de kantooromgeving.

Belangrijkste bevindingen

• Meer dan 50% van de smartphone gebruikers en 35% van de tablet gebruikers geven aan dat ze niet weten hoe ze kunnen printen vanaf hun mobiele apparaten

• Azië (exclusief Japan) zorgde voor een jaarlijkse groei met 10%, gevolgd door Latijns Amerika met een groei van 6,7%. Ondertussen vertraagde de groei van print in Centraal en Oost Europa, het Midden Oosen en Afrika (-0,72%). Dit in tegenstelling tot 2011, toen alle ontwikkelingsgebieden groeiden.

• IDC verwacht dat het wereldwijde afdrukvolume gelijk blijft voor de periode 2013-2017. Hoewel er nu nog het meeste wordt geprint in de Verenigde Staten zal rond 2015 het meest worden geprint in China en India.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over dit onderzoek of mobiel printen? Neem dan direct contact met ons op.

2017-05-22T12:31:39+00:00 augustus 1st, 2013|Categories: Nieuws|