Case Study Erasmus Universiteit Rotterdam

Home/Nieuws/Case Study Erasmus Universiteit Rotterdam

Case Study Erasmus Universiteit Rotterdam

Logo Erasmus Universiteit Rotterdam ZWARTDe Erasmus Universiteit in Rotterdam (EUR) behoort met bijna 21.000 studenten, meer dan 2.500 medewerkers en een omzet van 542 miljoen euro tot de grote Universiteiten van Nederland.

De uitdaging
Voorheen was er bij de EUR geen mogelijkheid voor studenten of medewerkers om mobiel te printen. Maar deze vraag werd wel steeds groter bij studenten, vanwege het toenemende gebruik van eigen mobiele apparaten (laptop, tablet of smartphone). De EUR is op zoek gegaan naar een mogelijke oplossing hiervoor.

De oplossing
EveryonePrint werd in juni 2011 geïnstalleerd in de Universiteit Bibliotheek. De implementatie was snel en gemakkelijk met een goede service en ondersteuning van Xafax waar dat nodig was.
EveryonePrint omvat 4 manieren om af te drukken, Web Print, Email print, Driver Print en App Print. De EUR heeft bewust gekozen om alleen gebruik te maken van Web Print. Voor deze functie hoeven de gebruikers niks te installeren op hun apparaat. Ze kunnen enkel door een document of een web pagina te uploaden printen. Het wijst zich vanzelf, dus er is weinig tot geen IT-support meer nodig.

Het resultaat
EveryonePrint is van grote waarde geweest voor de EUR. Studenten, medewerkers maar ook gasten kunnen nu op een eenvoudige manier mobiel printen vanaf hun eigen mobiele apparaat. Tot op heden zijn er al ruim 14.500 printjobs verstuurd via EOP. Deze zijn goed voor bijna 183.000 pagina’s.
De Universiteit is tevreden over EOP, prima service en behoeft weinig onderhoud, ze krijgen nauwelijks klachten van gebruikers. De conclusie is dat EveryonePrint een succes is.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over mobiel en betaald printen in een Bring Your Own Device omgeving? Neem direct contact met ons op.

2017-05-22T12:31:39+00:00 juli 16th, 2013|Categories: Nieuws|